La CUP es solidaritza i denúncia l' assetjament a 4 Maulets per part de la policia a Salt i a Girona


Els i les joves combatius de Girona i Salt estem veient com cada dia la repressió creix i es fa més present. Els cossos de la policia municipal, d’un i altre municipi, han iniciat una campanya d’assetjament a Maulets. Fa unes setmanes, tres militants de Girona eren retinguts en plena nit per la policia, acusats d’haver fets pintades en favor de l’alliberament del nostre país.Tres altre companys també han rebut una multa per enganxar cartells en una tanca d’obres, sobre unes jornades culturals del País Valencià, on col·laborava el propi ajuntament.   Posteriorment se’ls hi ha tramès sancions administratives que de moment, entre totes, depassen els 1700 euros.Seguint una dinàmica repressiva que observem amb preocupació, dilluns 21 d’agost, més joves de Maulets de Girona, i aquest cop també de Salt, van ser intervinguts per la policia quan eren al carrer tapant pintades feixistes, que malgrat les queixes l’ajuntament  no ha eliminat.


D’una banda, els joves de Girona van ser parats per agents de paisà. Aquests els van prendre els mòbils, fet absolutament fora de lloc en no tractar-se d’una detenció.  Sembla que en aquell moment agents de paisà dels mossos d’esquadra també van intervenir identificant els joves. També els hi van requisar la motxilla.Pel que fa als de Salt, el cas va ser força més greu. La mateixa nit, dos militants més, menors d’edat,  van ser retinguts per la policia local.  Des del moment en què van ser intervinguts se’ls va requisar tot el que duien  a sobre. Foren  separats i conduïts, cada un, a l interior d’un cotxe de la policia. Un cop a dalt, després de patir empentes, els dos joves van haver de resseguir amb els agents, els llocs per on aquella mateixa nit suposadament havien estat pintant.La policia, saltant-se el tracte que teòricament ha de tenir un menor quan és interceptat per la policia, va fer voltar pels carrers de la vila més d’una hora a aquests joves. En tot moment,  sota una forta pressió, escarni i falses acusacions. Els agents repetien contínuament –sempre en castellà- les preguntes per forçar als joves a dir alguna cosa que els servís d’excusa per justificar aquell abús de poder. A tot això, continuaven les burles  sobre la catalanitat dels militants, les bones maneres que tenien de fer els policies, i lliçons polítiques sobre com havia de ser una persona “decent”. Després de ser passejats durant hores dins d’una vehicle policial, els dos maulets van ser acompanyats a la comissaria, on se’ls va amenaçar amb sancions que podrien arribar a 20.000 euros, si ells volien, o fins i tot arribar a ser ingressats en un reformatori. Queden per provar les acusacions, i a hores d’ara l’Ajuntament no ha tramès cap sanció concreta.

Malgrat tot, des de Maulets volem fer constar que des d’aquest moment iniciarem una campanya, conjuntament amb Alerta Solidària, per denunciar l’assetjament polític que pateix l’esquerra independentista en forma de multes i sancions  i així mateix el tractament rebut pels joves per part de la policia municipal.Des de Maulets, denunciem una vegada més (i no ens cansarem de fer-ho) l’actitud dels agents policials a l’hora de fer aquestes retencions i de la repressió que estem patint dia rere dia als nostres carrers. Una repressió que, com s’ha demostrat, va en augment.  Això no és, ni de bon tros, el que ells anomenen democràcia.LA REPRESSIÓ NO S' ATURA, NOSALTRES TAMPOC!