Prou agressions al català,aturem les imposicions!


LA CUP DE GIRONA CONVOCA UNA CONCENTRACIÓ A LA PLAÇA DEL VI EL PROPER DIMARTS A 2/4 DE 8 DEL VESPRE CONTRA EL DECRET QUE PREVEU L'AUGMENT D'HORES DE CASTELLÀ A LES ESCOLES CATALANES


La CUP de Girona ha convocat pel proper dimarts 6 de febrer a 2/4 de 8 del vespre (coincidint amb el ple de l'Ajuntament de Girona d'aquest mes) una concentració contra l'aplicació del decret que preveu l'augment d'hores de castellà a les escoles catalanes. La CUP considera l'anunci del govern espanyol d'aplicar aquest decret una agressió al model d’immersió lingüística a Catalunya. Tot i que la immersió s’aplica de manera irregular arreu del territori o és inexistent en d’altres zones dels Països Catalans, la CUP creu que aquest és l’únic model que permet mantenir estable l’ús i coneixement de la llengua pròpia del país. A més, tal i com ha denunciat el sindicat d’ensenyament USTEC, entenem que aquest decret perjudica seriosament l’autonomia dels centres escolars.


La CUP vol denunciar la passivitat i la submissió del govern de la Generalitat de Catalunya; incloent-hi els socis que en aparença hi aporten la quota nacionalista. Davant d’aquesta nova agressió contra la llengua, la CUP de Girona insta els grups municipals que integren el Plenari de l'Ajuntament a formalitzar un acord de rebuig al decret. Per extensió, la CUP exigeix al Govern de la Generalitat que es declari insubmís a l’aplicació de la norma. El proper dimarts, la CUP ha convocat tots els gironins i gironines i les organitzacions polítiques, culturals i sindicals de la ciutat per reclamar que les institucions no claudiquin a l’hora de defensar la llengua.