La solidaritat creua el mar

Cartell de l´acte "la solidaritat creua el mar"

"La repressió de l´estat Italià contra l´esquerra independentista Sarda"


El moviment independentista sard viu amb el procés encetat el passat 11 de juliol contra militants d'a Manca pro s'Indipendentzia (aMpI) una de les onades repressives de l'estat italià més greus dels darrers anys.

Aquest dimarts dia 20 de febrer,El militant d'aMpI, Cristiano Sabino exposarà a Girona la situació actual, a més de set mesos de l'inici del procés i quan encara hi ha cinc encausats en presó provisional.

Girona,Dimarts 20 de febrer

Universitat:12:00(lloc per confirmar)

Casa de cultura:a 2/4 de 8.





A sis mesos de l'operació de la policia italiana contra l'esquerra independentista sarda, un comunicat d'a Manca pro s'Indipendentzia (aMpI) demana que el procés sigui posat en mans d'un tribunal internacional.





En el darrer número de Lluita, era entrevistat Cristiano Sabino, d'A Manca pro s'Indipendentzia, on recordava que "L’11 de juliol, la policia italiana arrestà 10 patriotes comunistes de la nostra organització. Va perseguir i interrogar un total de 55 persones, usant articles provinents directament del codi penal feixista Rocco que està encara en vigor. Els articles als quals es fa referència són el 270 i els 270 bis c.p., és a dir, «associació subversiva amb finalitats terroristes». S’ha de destacar que els imputen també el 272, «propaganda antinacional», que ha estat revocat d’una sentència de la Corte di Cassazione. Tot fou muntat per una campanya denigradora dels mitjans burgesos sards, però la temptativa d’assetjament i de demolició és fallida".



Aquesta setmana, en complir-se els sis mesos d'aquella operació, aMpI ha fet arribar aquest comunicat als mitjans de comunicació:



Comunicat urgent de aMpI als sis mesos de segrestament dels nostres militants



Amb aquest comunicat a Manca pro s'Indipendentzia vol una vegada més insistir en la innocència dels militants empresonats respecte les acusacions que se’ls hi ha fet. Aquestes consideració ha animat l’activitat fins ara desenvolupada, amb grans dificultats, pels advocats defensors.

De fet, amb una primera i atenta anàlisi dels fragments de les converses interceptades, en base a les quals s’ha disposat la mesura cautelar, el seu contingut no coincideix amb el revelat i transcrit per la policia política italiana. Algunes converses són a més són tan incomprensibles, consideració aquesta valorada també per la intervenció d’un tècnic, que el seu contingut sembla més fruit de la fantasia d’alguns «agents» que no pas el resultat d’un treball seriós de transcripció.

És per tant evident que els únics «indicis» que per l’acusació i el GIP són suficients per mantenir a la presó els nostres patriotes, resulten del tot infondats, com hem afirmat des del primer moment.



La situació que es dibuixa per tant a demanar que el procediment contra els nostres militants sigui traslladat a la jurisdicció d’un organisme jurídic internacional, ja que en l’estat italià, considerades les reivindicacions d’independència que la nostra Organització posa com a base de la pròpia actuació política, no hi ha ni mai podran haver-hi garanties per instaurar un procés imparcial que miri realment a l’esbrinament de la veritat.

De fet és palès que la investigació denominada «Arcadia» representa l’instrument mitjançant el qual l’estat italià prova de criminalitzar la idea independentista a Sardenya i il·legalitzar l’organització a Manca pro s'Indipendentzia, expressió de la cada vegada més forta, conscient i organitzada esquerra independentista sarda. Operacions que d’altres «estats-nacions» europeus ja fa temps que han emprès amb formes i sistemes diferents.



Amb satisfacció hem rebut la concessió d’arrest domiciliari al company patriote Bobore Sechi. Aquesta decisó s’ha considerat com un signe positiu de l’evolució del procés, si bé l’obstinació del GIP en refusar les instàncies llençades per obtenir la mateixa mesura pels altres cinc companys nostre encara empresonat, ens condueix a advertir de l’intent de crear divisions i/o disgregacions a l’interior de la nostra organització. En aquest sentit afirmem amb força i decididament que res ni ningú no podrà mai reeixir en aquest intent.



Casteddu, su 12 de su mes'e gennaiu 2007



Stampa a Manca pro s'Indipendentzia.