Valoració positiva de la posada en marxa del centre jove de salut integral



Des de la CUP de Girona valorem positivament la posada en marxa del Centre Jove de Salut Integral i la difusió d’aquest servei que ha fet l’Ajuntament de Girona. Creiem que la informació seriosa sobre sexualitat, drogues, alimentació i salut, l’acompanyament i orientació argumentada i el suport emocional i psicològic als adolescents i joves és la millor prevenció de situacions de risc.Celebrem especialment que sigui un servei municipal el que ofereixi aquesta atenció de forma gratuïta, anònima i confidencial als i les joves i adolescents de Girona, i que d’aquesta manera el compromís del nostre Ajuntament amb l’educació es faci efectiu i palpable.




L’educació sexual és primordial en aquesta etapa de la vida i cal començar a trencar tabús i secretismes si de veritat volem ajudar a joves i adolescents en el seu ple i sa desenvolupament. Cal posar al seu abast una informació i atenció professional i raonada per promoure un bon autoconeixement i ajudar-los a ser persones crítiques, conscients i responsables del seu cos i les seves actuacions.



Per altra banda, és cert que els adolescents, a vegades a partir dels dotze anys, tenen inquietuds, dubtes i pors d’aquest tipus. Voler ocultar-los la realitat només els causa més confusió. Per a ells i elles, saber que tenen aquest servei a la seva disposició no pot ser gens negatiu. No és raonable pensar que saber de l’existència d’aquest servei els abocarà a conductes de risc. Senzillament, els nois i noies que el puguin necessitar sabran que hi és i que el poden utilitzar. Són precisament el desconeixement i la mala informació els que porten a pràctiques inadequades i perilloses per a la integritat física i mental.



Des de la CUP creiem que cal seguir treballant en aquesta línia i normalitzar així definitivament una educació sexual i per a la salut global, a partir del treball en xarxa i del compromís de tots els agents socials (família, institucions educatives i sanitàries, mitjans de comunicació, administració pública...).