La CUP proposa recuperar el riu Ter com a zona d'oci i bany a Girona.


Roda de premsa amb Jordi Navarro, candidat de la CUP i Santi Vilanova, portaveu d'Els Verds-Alternativa Verda .DATA: dimarts 15/5/2007 HORA: 12'00 del migdia LLOC: A l'Illa del Ter, davant de la Sala del Cel



El riu Ter i la seva xarxa d'afluents són elements configuradors de la identitat dels gironins i gironines. Com a tals, són un valor a preservar i a potenciar. Per això proposem recuperar el riu Ter a Girona i potenciar la seva triple funcionalitat. D'una banda, cal restaurar el cabal mínim ecològic que marquen les lleis i millorar la qualitat de les aigues, recuperant així el valor del riu com a ecosistema fluvial. De l'altra, és imprescindible treballar per assegurar la funció de connector ecològic que compleix el riu, protegint les ribes i ampliant els perímetres de protecció. Finalment la CUP proposa apropar la ciutadania al riu Ter i recuperar alguns trams de riu com a zona de bany i oci, potenciant així els vincles entre el Ter i els gironins i gironines.



No obstant això, una correcta gestió dels nostres rius passar per coordinar esforços entre administracions a nivell supramunicipal. Així, reivindiquem un Pla Integral de Gestió del Ter, que engobi la totalitat de la conca i en potencïi els valors culturals, ambientals i ecològics.