La CUP reclamarà l’absolució d’en Genís i en Bernat al ple de Girona

Avui al plenari es debatrà una moció de suport a les persones detingudes per la vaga general del 29 de maig del 2012 al barri de Les Corts, a Barcelona

El ple de l’Ajuntament de Girona debatrà, aquest vespre, una moció del grup municipal de la CUP per demanar l’absolució del garrotxí Genís Martín i el gironí Bernat Bidegain, detinguts per la seva participació en les mobilitzacions de la vaga general del 29 de març del 2012 al barri barceloní de Les Corts. El text dóna suport a la resta de persones encausades en aquest procés judicial, que properament seran jutjades i que s’enfronten a peticions de penes de presó.

Així, la moció considera que es tracta d’un procés amb una clara intencionalitat política, i qualifica de “desproporcionades” les peticions de penes de presó per part de l’acusació, encapçalada per la fiscalia de l’Estat, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, que són de de 4 anys i mig en el cas d’en Bernat, i entre 5 i 7 anys en el cas d’en Genís. En els punts d’acord del text també es demana que l’Ajuntament de Girona rebutgi “la imputació de qualsevol individu per raons ideològiques i no per fets delictius demostrables”.

Actes de suport a Girona

Durant les darreres setmanes la campanya “Genís Absolució” està recorrent les comarques gironines, amb l’objectiu de fer conèixer el cas i sumar suports a favor de la seva absolució de cares al judici que se celebrarà el proper 14 de juny. Per això avui dilluns, 10 de juny, el Casal Independentista El Forn acollirà un acte de suport partir de les 20h, en què s’explicarà el cas d’en Genís i dels encausats del 29M a les Corts. El dissabte 15 de juny també se celebrarà, al mateix Casal, una nit solidària per recollir fons.