Moció contra la confiscació d'estelades als aficionats del Girona FC

La CUP ha impulsat una proposta, a la qual s'ha adherit ICV-EUiA, perquè l'Ajuntament es posicioni contra els fets del camp de l'Almeria

El proper dilluns el ple municipal debatrà una moció sobre els fets succeïts recentment al camp de l'Almeria, en què la policia nacional espanyola va confiscar estelades a múltiples aficionats del Girona FC. En un cas, fins i tot, un seguidor va ser insultat i denunciat per exhibir la bandera independentista. La proposta ha estat impulsada per la CUP i també compta amb l'adhesió del grup d'ICV-EUiA, i reclama que l'Ajuntament es posicioni contra aquests casos, que en els darrers mesos i anys s'han anat repetint en alguns dels desplaçaments que ha realitzat el Girona FC a diferents camps de l'estat espanyol.

En la moció es demana que l'Ajuntament presenti una queixa a la delegació del govern espanyol a Andalusia, i que es demanin les explicacions corresponents als ministres espanyols d'interior i esports, Jorge Fernández Díaz i José Ignasio Wert. Igualment, el text proposa que l'Ajuntament doni suport a tots aquells aficionats que hagin estat denunciats per part de policia espanyola. La CUP ha recordat que l'Ajuntament de Girona té el deure de 'defensar els drets dels ciutadans de Girona a la lliure expressió i opinió, i a defensar públicament les seves idees i els elements que les simbolitzen'.