Denuncien els mossos per les càrregues en les darreres visites de Felip de Borbó a Girona

Les persones que van resultar ferides han registrat, aquest matí, una denúncia contra els sis agents responsables de les agressions

Aquest matí les sis persones que van resultar ferides per la càrrega dels mossos d’esquadra efectuada el passat 26 de juny, durant la darrera visita de Felip de Borbó a Girona, han presentat una denúncia als Jutjats de Girona contra els fets. Els denunciants han pogut identificar els agents, que aquell dia duien el número de placa a la part superior de l'uniforme, i que van ser els presumptes autors de les agressions. En concret es tracta dels agents 3624, 5252, 6830, 3465, 13021 i 18489, dos dels quals ja havien estat imputats recentment per un cas semblant, segons ha publicat avui el setmanari Directa.

En el text presentat es denuncia que els mossos “van agredir els manifestants amb l’ànim de menystenir-ne la integritat física i moral de forma indiscriminada” sense que hi hagués cap justificació per fer-ho, i es demana la celebració d’un judici de faltes i coaccions contra els agents denunciats. Juntament amb la denúncia, els afectats han presentat els dictàmens mèdics d’urgències que certifiquen les lesions de diversa consideració provocades com a conseqüència de les càrregues policials.

A més d’aquests fets, avui també s’ha denunciat la càrrega protagonitzada per la BRIMO durant l’anterior visita de Felip de Borbó a Girona, en el marc del 1. Congrés de Seguretat Jurídica i Democràcia a Iberoamèrica, que va reunir diversos alts representants del món polític econòmic i que va culminar amb un manifestant ferit a l’ull. Contràriament al primer cas, en aquesta ocasió els agents duien el número de placa a la part anterior de l’uniforme, per la qual cosa no s’han pogut identificar els agents concrets que van participar-hi. En aquest sentit, els denunciants reclamen al Departament d’Interior que procedeixi a identificar els agents responsables de l’agressió.

Els denunciants han criticat aquests casos de brutalitat policial, i han reclamat la fi de la impunitat en els casos de violència en què hi ha implicats els mossos d’esquadra, especialment de la BRIMO. També han denunciat un cop més l’assetjament que pateix la ciutat cada cop que Felip de Borbó visita la ciutat, i l’actitud de les forces de seguretat, que en comptes de garantir el dret de manifestació, es dediquen a coaccionar i reprimir les ciutadanes i ciutadans que expressen la seva opinió respecte a la figura de Felip de Borbó. Els denunciats compten amb el suport de la CUP, Alerta Solidària i d’altres col·lectius i moviments que van participar en les mobilitzacions.