La CUP expressa la solidaritat envers els activistes anti-MAT

Identificacions irregulars per part dels Mossos al Mas Castelló d'Orriols, on hi ha un campament de resistència contra la línia elèctrica

El paratge de Mas Castelló d'Orriols va ser assetjat, ahir, per un nombrós dispositiu del cos dels Mossos d'Esquadra. Aquest indret feia pocs dies que s'havia convertit en un campament de resistència a la línia de la MAT. A mig matí, onze persones van ser detingudes per la policia.

Tot i que se sospitava que se les haguessin endut a la comissaria, finalment van ser conduïdes lluny del Mas Castelló, per ser registrades, identificades i posteriorment posades en llibertat. Durant la tarda, una dotzena persona hauria estat identificada. La CUP qüestiona aquest procediment, que considera 'fora de la llei i que no es presta a cap garantia d'assistència jurídica'.

Ara, es tem que la casa pugui ser desallotjada durant les properes hores. Per aquesta raó, la CUP se suma a la crida de solidaritat feta pels acampats i reclama al Govern de la Generalitat que respecti i no atempti contra el dret ciutadà a la protesta. La CUP es mostra consternada per l'ús desproporcionat d'efectius policials contra una 'acampada que ha estat pacífica en tot moment”.