La CUP reclama la implicació activa de l’Ajuntament en la Setmana de la Prevenció de Residus

La formació recorda a Jordi Fàbrega que té pendent de donar compliment a dos acords de ple sobre la implantació de sistemes eficients de gestió de residus a la ciutat

La CUP ha reclamat a l’Ajuntament de Girona que prepari un programa valent i ambiciós de cares a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebrarà entre el 16 i el 24 de novembre, i que animi les entitats de la ciutat a implicar-s’hi. La formació fa temps que reclama un canvi de paradigma i polítiques actives en l’àmbit de la prevenció i gestió de residus, i considera que aquesta iniciativa és una bona oportunitat per encetar el debat i tractar a fons la problemàtica dels residus a Girona.

Així, la comissió ambiental de la CUP creu necessari que s’organitzin conferències i tallers sobre diferents experiències que s’estan impulsant a les comarques gironines, com ara la prova pilot Cadaqués Retorna (SDDR) o la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Celrà i Vilablareix. Altres actes proposats per la formació són la creació d’un concurs per premiar les iniciatives més innovadores en el camp de la reducció i prevenció de residus, o conferències i tallers per promoure pràctiques com ara la fiscalitat ambiental, el compostatge a les escoles i a nivell particular.

La CUP també aprofitat per recordar al regidor de Sostenibilitat Jordi Fàbrega que l’equip de govern té pendent de donar compliment a diverses mocions que ha aprovat el ple municipal durant aquest mandat, com ara el desenvolupament d’una prova pilot d'implantació de sistema de recollida porta a porta en un dels barris de la ciutat, o la implantació del Sistema Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) per envasos reutilitzables i d'un sol ús.

Visita a la incineradora de Campdorà

Finalment, la CUP està organitzant per mitjans de novembre una visita guiada a la incineradora de Campdorà. L'objectiu de la visita és conscienciar als gironins i gironines de l'impacte de la generació de residus i la seva incineració. Les persones interessades a participar-hi poden enviar un correu a [email protected]