La CUP reclama el compromís de l'Ajuntament de Girona amb la convocatòria unilateral d'un referèndum el 2014

La formació proposa, a través d'una moció, que el consistori gironí es faci seu el contingut del 'Manifest del Gironès', impulsat per una cinquantena de batlles i regidors de la comarca

La CUP ha registrat en forma de moció el text que es va presentar ahir sota el títol de “Manifest del Gironès”, impulsat per una cinquantena de batlles i regidors de la comarca. El document reclama que se celebri un referèndum d’independència durant el 2014, i que la Generalitat el convoqui tant sí com no, sigui amb permís de l’Estat espanyol o basant-se exclusivament en la legalitat catalana.

De moment el manifest compta amb el suport de càrrecs electes vinculats a la CUP, ICV-EUiA, ERC, CiU, PSC, Solidaritat i RCat, i en el cas de Girona ja ha estat signat pels dos regidors d’ICV-EUiA, Joan Olòriz i Núria Terés; i pels tres de la CUP, Jordi Navarro, Anna Pujolàs i Carles Bonaventura (RCat). La CUP ha destacat el paper “imprescindible” del món local “en un procés de construcció nacional que necessàriament ha de sorgir des de la base, i que ha de saber canalitzar les demandes populars que arriben des del territori”.

Declaració institucional contra el tancament de RTVV

La CUP registrarà una moció perquè l'Ajuntament se solidaritzi amb els treballadors de RTVV i es posicioni contra el tancament de l’ens. La proposta havia estat presentada a la Junta de Portaveus perquè s'aprovés com a declaració institucional, però la negativa d'alguns grups a signar-la ha obligat la CUP a presentar-la com a moció per la via d'urgència. El regidor de la CUP Carles Bonaventura (Rcat) ha destacat la importància que el consistori gironí “mostri el seu compromís amb els mitjans de comunicació públics, de qualitat i en català, tant al Principat com arreu dels Països Catalans”.