La CUP exigeix l’alliberament immediat d’Aziz Tarzout i reclama que se n’aturi el procés d’expulsió

Diputats i regidors de la formació envien peticions a la subdelegació del govern espanyol a Girona i al Cuerpo Nacional de Policía reclamant l’alliberament de Tarzout

La CUP s’ha posicionat en contra de la detenció, aquest matí, d’Aziz Tarzout, membre de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Girona. La formació ha denunciat l’intent d’expulsar de l’Estat espanyol Tarzout sense cap control judicial, i ha criticat que l’operació policial ha estat del tot irregular. Per això la CUP s’ha solidaritzat amb el detingut i n’ha reclamat la llibertat immediata.

En aquest sentit, la CUP ha recordat que l’ordre d’expulsió de Tarzout, deguda al fet que no ha pogut accedir al permís de residència després de nou anys a Catalunya, no és ferma i ha criticat l’intent d’expulsar-lo sense esperar la celebració del judici que hi ha previst el proper 21 de gener.

Per tal de pressionar la subdelegació del govern espanyol a Girona i el Cuerpo Nacional de Policía, diputats i regidors de la CUP estan enviant peticions a ambues instàncies reclamant que es permeti Tarzout participar en el judici en què defensarà el seu dret a la residència ‘legal’ al nostre país.

Finalment, la CUP ha anunciat que participarà en la concentració de suport a Tarzout que s’ha organitzat per avui mateix a les 19h al punt de trobada de la Rambla de Girona, i ha fet una crida a la ciutadania gironina a participar-hi.