Es presenta a Girona la campanya ‘Monarquia és estat d’excepció’

Actes demà dissabte al Casal Independentista El Forn, en suport a les persones encausades per mobilitzar-se contra la visita de la casa reial espanyol a Girona

Demà dissabte, 22 de març, es presenta a Girona la campanya 'Monarquia és estat d'excepció: independència, república i socialisme'. La iniciativa ha estat impulsada per Alerta Solidària, la CUP i l’organització juvenil Arran per tal donar suport a les persones encausades per haver protestat en les diferents visites que darrerament han realitzat els representants de la monarquia espanyola a la comarca.

Els actes de presentació tindran lloc al Casal Independentista El Forn (plaça St. Pere 5) a partir de les 12 del migdia, i consistiran en una xerrada, vermut de presentació de la campanya i un dinar solidari (paella, pa, vi, aigua i postres (8€). Els fons que es recullin serviran per la caixa de resistència creada per la campanya amb l’objectiu de sufragar les despeses de la defensa política i jurídica de les persones imputades.

La CUP ha denunciat un cop més la repressió sistemàtica que pateixen aquelles persones que es mobilitzen per rebutjar la presència dels membres de la casal reial espanyola a les comarques gironines, i els dispositius de seguretat que, segons diuen, “converteixen Girona en una ciutat assetjada i són absolutament desproporcionats”. Finalment, la CUP ha denunciat un cop més l’ús de fitxers polítics il·legals per part dels Mossos a l’hora d’identificar i perseguir els activistes independentistes.