Concentració el 8 d'abril a Girona per exigir el referèndum d'independència

La formació fa una crida a assistir a la mobilització, i proposa a la resta de grups municipals una declaració institucional per refermar l’aposta per la consulta i solidaritzar-se amb l’ANC pels atacs rebuts recentment

El proper dimarts 8 d'abril, la Taula Ciutadana pel Dret a Decidir, que formen prop d'un centenar d'associacions i institucions gironines, ha convocat una concentració a les 20h a la plaça del Vi per exigir el referèndum d'independència, un cop s'hagi fet la votació al congrés espanyol per transferir la competència d'organitzar referèndums a la Generalitat. La mobilització té per objectiu denunciar un cop més el caràcter antidemocràtic de l'Estat espanyol i encoratjar la societat i les institucions catalanes a tirar endavant el procés independentista més enllà del permís de l'Estat.

La CUP dóna ple suport a la convocatòria i fa una crida a la ciutadania gironina a secundar-la. A més de la mobilització, la formació ha fet arribar a la resta de grups municipals una proposta de declaració institucional de cares al ple del proper 14 d’abril, en què mostra el malestar per la previsible negativa del Congrés espanyol a la consulta. Al text també es reafirma l’aposta inequívoca per celebrar el referèndum el 9 de novembre i es manifesta el suport a l’ANC i totes aquelles persones i col·lectius que darrerament estan rebent atacs i denúncies per part de l’espanyolisme pel seu compromís amb el procés independentista.

Demostració de força el 12 d’abril a Barcelona

D’altra banda, la CUP també ha animat la població a participar en l'acte nacional que s'ha organitzat el dissabte 12 d'abril a les 18h al Barcelona Teatre Musical amb el lema, 'Sí, per canviar-ho tot'. L'esdeveniment comptarà amb diverses actuacions i les intervencions del diputat David Fernàndez i l'actor Sergi López, entre d'altres. La CUP vol que aquest acte sigui una demostració de força i fermesa davant la negativa de l'Estat espanyola de permetre la convocatòria de la consulta independentista.