La CUP demana una Mesa de Seguiment sobre l’auditoria del deute a Girona

La formació vol que el procés s’obri a entitats i representants del món acadèmic, i reclama celeritat a l’equip de govern gironí en l’aplicació de la moció aprovada al passat ple

La CUP ha demanat a l’equip de govern de Girona celeritat en l’aplicació de la moció aprovada el passat 14 d’abril (llegiu-la) per realitzar una auditoria dels comptes que permeti avaluar i quantificar la part il·legítima del deute municipal. Així, la formació ha reclamat al govern municipal la creació d’una Mesa de Seguiment que participi en el disseny i evolució de l’auditoria, obert a entitats de la ciutat i representants del món acadèmic.

En concret la CUP ha proposat que entitats com la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute, l’Observatori Ciutadà Municipal o la Xarxa pels Drets Socials tinguin un paper destacat en el desenvolupament d’aquesta iniciativa, i també ha demanat un esforç per implicar-hi la comunitat universitària, tenint en compte el coneixement i recursos que poden aportar-hi.

Per tot això, el grup municipal ha reclamat a la regidora Maria Àngels Planas que convoqui una primera reunió de treball amb la major rapidesa possible, en què també participin els tècnics de l’àrea d’hisenda. La CUP ha defensat l’auditoria com “un acte de transparència imprescindible per tal que la societat gironina conegui quina gestió s’està gent dels seus impostos”, i ha recordat que l’acord del ple estableix que l’estudi s’ha de realitzar en el marc de l’any 2014.