La CUP de Girona encara el procés cap a les eleccions municipals

Prop de 70 persones participen en l’assemblea oberta celebrada a la Mercè, en què s’aposta perquè l’organització es presenti a les properes eleccions municipals de Girona amb una candidatura oberta a persones i col·lectius afins

Prop de 70 persones van participar, ahir, a la 4a Assemblea d’Unitat Popular convocada per la CUP de Girona a la Mercè per debatre sobre la seva participació en les properes eleccions municipals. Aquesta trobada oberta a ciutadania i entitats, que la formació organitza anualment, té per objectiu donar compte de l’activitat política i institucional realitzada per la CUP a la ciutat, com també planificar les línies d’acció de cares al següent curs polític.

En primer terme es va fer un repàs de la tasca realitzada per l’organització en el darrer any, de la qual es va fer una valoració general positiva. Posteriorment van debatre’s les tres línies d’actuació de cares als propers mesos, que se centraran en la campanya cap al referèndum d’independència del 9-N, la difusió d’un model alternatiu de ciutat i la fiscalització del govern municipal; i la preparació dels comicis locals del 2015.

Ja en el debat sobre les eleccions municipals, les persones assistents a la reunió van coincidir que tant el país com la ciutat “viuen moments històrics i excepcionals” i que “cal treballar colze a colze amb els moviments socials i populars per canalitzar tot el descontentament ciutadà, tant al carrer com a les institucions”. Finalment, en l’assemblea van aprovar-se els següents punts, amb què durant els propers mesos la CUP iniciarà el camí cap a la campanya electoral del 2015:

1. La CUP es presentarà a les properes eleccions municipals de Girona amb una candidatura oberta a persones i col·lectius afins, que permeti enfortir l’espai polític de la Unitat Popular i donar continuïtat a la tasca realitzada fins ara.

2. S’iniciaran les tasques preparatòries per definir una proposta programàtica i organitzativa, així com l’equip de persones per encapçalar la llista. Aquest treball es desenvoluparà en espais oberts de debat, i es ratificarà en la propera assemblea ciutadana, tindrà lloc al mes de setembre.

3. Es continuaran reforçant les iniciatives àmplies i el treball en comú que permetin fer avançar la ciutat i el conjunt del país cap a un escenari de trencament amb l’status quo, que permeti iniciar un procés plenament democràtic en clau de llibertat nacional i de transformació social i econòmica.