Crítiques a l’operatiu per la visita de Felip VI a Girona

La CUP organitza un debat sobre el procés constituent català dins el cicle “Girona republicana”, i crida a participar en la manifestació d’avui contra la presència del monarca a la ciutat

La CUP de Girona ha criticat l’operatiu desplegat des d’ahir a la ciutat amb motiu de la visita del nou rei d’Espanya, que està causant diverses molèsties als veïns del barri de la Devesa. La formació ha denunciat, un cop més, la desproporció del dispositiu de seguretat, i la vulneració de drets que pateixen els ciutadans gironins cada cop que un membre de la família reial espanyola visita la ciutat.

La CUP també ha reiterat la seva crítica al veto que pateixen els regidors de la CUP a l’hora d’accedir a l’auditori de Girona durant el Fòrum Impulsa, des que el 2012 se’ls va impedir l’entrada al recinte tot i haver-hi estat convidats. Per la CUP aquesta mesura és un exemple més del caràcter autoritari i antidemocràtic de la monarquia i les institucions de l’estat espanyol.

D’altra banda, la CUP ha fet una crida a participar massivament en la manifestació contra la visita de Felip VI prevista per aquest vespre a la ciutat. La marxa, que sortirà a les 20h des de la plaça del Vi, pretén mostrar un cop més el rebuig a la presència de la família reial espanyola a la ciutat, així com denunciar l’intent de netejar la cara de la monarquia borbònica a les comarques gironines per part de la Fundació Príncep de Girona.

Debat sobre el procés constituent català

Finalment, la CUP ha organitzat per demà divendres un debat titulat “El procés consituent català”, que tindrà lloc a la Casa de Cultura a partir de les 19.30h. L’acte comptarà amb les intervencions del diputat de la CUP Quim Arrufat, de Jaume Marfany en representació de l’Assemblea Nacional Catalana, i de Jaume Asens en nom del Procés Constituent. Aquest debat servirà per cloure el cicle d’activitats “Girona republicana”, organitzat per la CUP a la ciutat durant el mes de juny.