Jordi Navarro (CUP) viatja a Palma per donar suport als imputats per protestar contra la política educativa del PP

El regidor gironí i la diputada de la CUP Isabel Vallet han participat, aquest matí, en les mobilitzacions per reclamar l'absolució dels illencs encausats

La diputada de la CUP-Alternativa d'Esquerres Isabel Vallet i el regidor de la CUP de Girona Jordi Navarro, han participat aquest matí a la concentració davant del jutjat de Palma en suport als 44 joves imputats per ocupar la Conselleria d'Educació, el 22 de maig de 2012, per protestar contra les retallades del Govern Bauzà en matèria educativa. La Candidatura d'Unitat Popular ha volgut participar avui a les concentracions en solidaritat amb els joves encausats i per exigir-ne l'absolució.

Centenars de persones i representats de tota la comunitat educativa de les Illes han participat a la concentració d'aquest primer dia de judici. Els encausats han entrat els jutjats envoltats de camises verdes en mig d'aplaudiments i ovacions al crit de 'jo també hi haurà entrat'.

La Fiscalia sol·licita per a set d'ells un any i mig de presó i sis mesos per a la resta. En concret s'atribueix a tots els inculpats un delicte de desordres públics mentre que als set se'ls demana una pena major els acusa a més d'un delicte de lesions.

La majoria dels encausats ha declinat contestar al fiscal i s'han ratificat en l'anterior declaració judicial. Els joves neguen haver realitzat accions violentes. El judici continua aquest dijous a les 9.30 hores i a les 9 hores hi ha convocada una nova concentració de suport a les portes dels Jutjats de Via Alemanya.