La CUP demana a l’Ajuntament de Girona mesures extraordinàries contra ADIF per la mala gestió amb el TAV

L’aturada del servei per culpa de la inundació de la nova estació de Girona se suma a la negativa d’ADIF de soterrar el ‘finger’ provisional que travessa el Parc Central

La CUP de Girona ha sol·licitat la celebració urgent d’un ple extraordinari per abordar la problemàtica de les obres del Tren d’Alta Velocitat (TAV) a Girona, pendent des de fa més d’un any. Ho ha fet aquest matí, després de conèixer-se l’aturada del servei regular del Tren d’Alta Velocitat entre Figueres i Barcelona per culpa de la inundació de la nova estació de Girona (vegeu-ne un vídeo). Un incident que s’ha sumat a les informacions publicades la setmana passada sobre la negativa per part d’ADIF de soterrar el ‘finger’ provisional que connecta l’estació convencional amb la del TAV i la incertesa de la reposició del Parc Central.

Així, la CUP ha tornat a denunciar la mala gestió d’ADIF en el projecte ferroviari gironí, i ha reclamat que s’investiguin immediatament les causes de la inundació i els despreniments per tal que se n’assumeixin les responsabilitats corresponents. En aquest sentit, la CUP ha anunciat que tornarà a proposarà als grups municipals i al teixit veïnal que s’estudiïn possibles accions legals contra ADIF per la gestió del projecte. El portaveu de la CUP Jordi Navarro, ha criticat que “els greuges i despropòsits d’ADIF a Girona no només no s’han solucionat amb els mesos sinó que van a més, i això no es pot consentir”.

La formació ha recordat que poc després d’inaugurar-se la línia ja van aparèixer els primers degoters a l’estació de Girona, amb la qual cosa es van advertir les primeres deficiències en la infraestructura. Navarro ha declarat que “després gairebé set anys d’obres i tants milions d’euros invertits, el mínim que es pot demanar és que la infraestructura estigui ben feta, que el servei funcioni correctament, i que es posi fi a les molèsties dels veïns perquè la ciutat pugui tornar a la normalitat”.

Delegació gironina a Madrid

La CUP també ha demanat a l’Ajuntament de Girona que una delegació representativa de la ciutat pugui assistir a la reunió que el regidor gironí Carles Ribas té prevista properament amb ADIF per abordar qüestions relacionades amb les obres. Igualment, la formació ha reclamat màxima transparència a l’equip de govern perquè faci públic el contingut de la darrera trobada amb l’empresa que va mantenir el mateix regidor fa poques setmanes.