Declara com a imputat un dels antimonàrquics gironins ferits durant una visita de Felip de Borbó

La CUP ha mostrat la solidaritat amb l’acusat i ha reclamat que es posi fi a la repressió contra les mobilitzacions antimonàrquiques de la ciutat

El proper dilluns 27 declararà imputat un manifestant antimonàrquic que fou lesionat pels Mossos d’Esquadra durant una de les visites que Felip de Borbó va fer a Girona el 2013. La CUP ha mostrat la seva solidaritat amb l’acusat, i ha reclamat l’arxivament del cas. La formació ha lamentat, de nou, que “els desplegaments de la Brigada Mòbil dels Mossos en les visites de la família reial són desproporcionats, agressius, coarten la llibertat de manifestació i sempre acaben a cops”.

Així, la CUP ha criticat l’actitud dels Mossos i del Departament d’Interior, per la repressió violenta i la persecució judicial que han aplicat en les mobilitzacions antimonàrquiques dels darrers anys a Girona, i ha tornat a denunciar l’existència de fitxers policials il·legals que utilitzen els Mossos per identificar activistes. Cal recordar que, com en d’altres ocasions, l’acusat no va ser identificat per part dels agents en cap moment durant la manifestació.