La CUP demana que s’intensifiqui l’ofensiva contra els bancs a Girona

La formació valora com un pas les sancions municipals al Banco Popular, i demana estendre les multes a d’altres entitats. També reclama destinar els ingressos de les multes a polítiques d’habitatge

La CUP de Girona ha valorat com un primer pas les sancions que l’Ajuntament de Girona ha imposat al Banco Popular pels habitatges que té en desús a la ciutat. Tot i així, la formació ha reclamat la necessitat urgent d’anar més enllà, ja que els els 8 pisos del Banco Popular representen una ínfima representació dels gairebé 400 pisos buits que l’Ajuntament ha detectat propietat de grans empreses o entitats bancàries.

En aquest sentit, la CUP ha demanat a l’equip de govern que es mantingui ferm davant la croada judicial que previsiblement emprendran els bancs en els propers mesos, i que mantingui el pols fins que es faci efectiu el pagament de les sancions o que els immobles es posin en circulació. La formació ha demanat un cop més que el consistori es negui a treballar amb entitats financeres que practiquin desnonaments o tinguin pisos fora d’ús a la ciutat.

D’altra banda la CUP ha felicitat la PAH per haver impulsat la moció que finalment ha fet possible que se sancionin entitats bancàries, així com a  tots els col·lectius gironins implicats en la lluita pel dret a l’habitatge. Així, la regidora de la CUP Anna Pujolàs ha declarat que “hem de ser inflexibles amb les entitats bancàries per una qüestió de dignitat ciutadana; la gent ho reclama i és de justícia”.

Destinar els ingressos de les multes a polítiques d’habitatge

La formació rupturista també ha demanat que els fons recaptats fruit de les sancions es destinin íntegrament a la borsa d'habitatge de l'ajuntament i a la promoció del lloguer social, i que la ciutat es doti d’una vegada d’un Pla Local d'Habitatge que contribueixi a garantir l'accés al dret a l'habitatge al conjunt de la ciutadania gironina.

Suport municipal a la nova ILP sobre habitatge i pobresa energètica

Finalment, la CUP ha reclamat també el suport de l'ajuntament de Girona a la Iniciativa Legislativa Popular al Parlament per fer front a l’emergència habitacional i la pobresa energètica impulsada per la PAH i l'Aliança contra la Pobresa Energètica. La ILP proposa un paquet de mesures estructurals de mínims que des dels municipis cal defensar amb fermesa, i aquests dies s’iniciarà la recollida de signatures per tramitar-la.