La CUP demana explicacions per la nova inundació de l’estació de Girona i torna a reclamar accions legals

La formació considera “intolerables” les deficiències de l’estació i la mala gestió del projecte d’Alta Velocitat a la ciutat

La CUP de Girona ha demanat explicacions a les administracions responsables per la segona inundació i suspensió del servei d’Alta Velocitat de Girona en dos mesos. La formació ha reclamat una nova reunió urgent amb ADIF i el Ministeri de Foment espanyol, i ha tornat a posar sobre la taula la necessitat d’emprendre accions legals per les deficiències de l’estació. La CUP també ha lamentat la nul·la efectivitat de les gestions de l'Ajuntament de Girona en aquests dos mesos per posar solució al poblema.

La CUP ha recordat que la problemàtica de l’estació se suma al cúmul d’incompliments i perjudicis que ha patit la ciutat i especialment el barri de Sant Narcís com a conseqüència de les obres del TAV. En aquest sentit, la formació ha tornat a reclamar que es fixi amb urgència la data exacta del ple monogràfic sobre les obres previst des de fa gairebé un any i mig, i que s’atenguin les demandes de veïns i comerciants afectats.

Reforçar la neteja viària

Finalment la CUP ha demanat que es reforci amb més recursos el servei de neteja viària en alguns punts crítics, especialment amb relació a les fulles que els darrers dies han caigut arreu de la ciutat. La formació ha advertit dels problemes de seguretat viària per a vianants i ciclistes que provoca la concentració de fulles en determinades zones, i ha destacat que l’embús dels embornals produït arran de les pluges s’hauria pogut minimitzar si s’haguessin reforçat les tasques de neteja viària tenint en compte les previsions.