Al·legacions de la CUP al projecte de trasllat de la Clínica Girona

La formació defensa la sanitat pública i alerta de les repercussions urbanístiques de l’operació de trasllat d’aquest centre privat

La CUP de Girona ha presentat un plec d'al·legacions al projecte de trasllat de la Clínica Girona (llegiu-les), actualment ubicada al carrer Joan Maragall, al barri de  l'Eixample de Girona. Els actuals responsables de la Clínica Girona pretenen traslladar l’equipament sanitari a la carretera Barcelona i ampliar-lo, una operació que requereix una modificació del planejament general, i que la CUP qüestiona tal com s’ha plantejat.

D’una banda la CUP ha criticat que l’equip de govern estigui afavorint la sanitat privada a través de les facilitats i bons tractes amb els propietaris de la Clínica Girona a l’hora de tirar endavant el canvi d’ubicació. Així, la formació considera que l'operació afeblirà encara més la sanitat pública, ja que aquest equipament privat comptarà amb unes renovades i ampliades instal·lacions mentre els equipaments sanitaris públics es van degradant.

D’altra banda, la CUP qüestiona algunes modificacions que es preveuen al planejament per fer possible l’operació. Per exemple, la formació considera injustificades determinades compensacions com ara l’augment de l’edificabilitat de la finca que actualment acull la clínica i el seu canvi de qualificació perquè esdevingui sòl comercial. En aquest sentit, la CUP creu que s'ha de rebaixar l'edificabilitat i estudiar la possibilitat que el trasllat es tradueixi en l'obertura d'espais lliures a la zona de l'Eixample, que és un barri molt densificat i amb pocs espais oberts i lliures.

Finalment, la CUP també considera que la modificació afecta negativament l’ordenació de la porta d’entrada a la ciutat. Segons la formació, fins ara el planejament relligava de manera eficient la zona de la carretera de Barcelona i l’eixample sud amb la zona de la ctra. de Santa Coloma i el carrer Alacant. Per contra, la CUP considera que “amb la proposta de la modificació ha perdut s’ha perdut l’esponjament i amabilitat que oferia l’anterior ordenació”.