La CUP demana fermesa a l’Ajuntament de Girona davant la denúncia del Banco Popular i anuncia noves propostes contra els pisos buits

La formació manifesta la seva voluntat d’acudir a totes les instàncies judicials que siguin necessàries per tal que les sancions es facin efectives

La CUP de Girona ha traslladat el seu suport a l’Ajuntament de Girona pel contenciós que ha interposat el Banco Popular contra el consistori pel cas de les sancions als pisos buits que té l’entitat bancària en propietat. Laia Pèlach, candidata de la formació, ha demanat a l’equip de govern “fermesa per no cedir al xantatge del Banco Popular i arribar fins al final en la lluita per reduir el nombre  de pisos buits a la ciutat i donar-los una utilitat social”.

En aquest sentit, la CUP ha carregat contra les entitats bancàries com el Banco Popular, que segons ha declarat Pèlach “utilitzen els seus recursos per col·lapsar la justícia i frenar qualsevol mesura que qüestioni els seus privilegis i la gestió antisocial que fan del seu parc d’habitatge”. Igualment, la formació ha manifestat la seva voluntat d’acudir a totes les instàncies judicials que siguin necessàries per tal que les sancions es facin efectives.

Les sancions a entitats bancàries per tenir pisos en desús van començar-se a aplicar a Girona arran d’una moció impulsada per la PAH, que els grups muncipals de la CUP i ICV-EUiA van portar a debat del ple de l’Ajuntament el passat mes de gener del 2014. (+ info)

Noves propostes per garantir el dret a l’habitatge

La CUP també ha anunciat que està estudiant noves mesures per reduir el nombre de pisos buits i garantir el dret a l’habitatge a la ciutat, per tal d’incloure-les al programa electoral que està redactant aquestes setmanes. Concretament, el proper dilluns 16 de març la formació ha organitzat una sessió participativa sobre les polítiques d’habitatge a Girona, que tindrà lloc a les 19.30h al Casal independentista El Forn i comptarà amb la presència de representants d’entitats i organismes que treballen en aquest camp. (+ info)