Acció pel 9-N a la subdelegació del govern espanyol a Girona

Un grup d’activistes, entre els quals diversos regidors de la CUP, es tanquen a la seu de l’administració estatal per denunciar la suspensió de la consulta per part del TC

Aquest matí diversos activistes s’han tancat a la subdelegació del govern espanyol a Girona per tal de denunciar la impugnació del 9-N per part del Tribunal Constitucional espanyol i per reclamar la celebració de la consulta tant sí com no. Entre els concentrats hi havia representants de diversos moviments socials, així com els regidors de la CUP Dani Cornellà, Jordi Navarro i Albert Teixidor.

Dins la subdelegació, els activistes han registrat una instància sol·licitant una entrevista urgent amb el subdelegat del govern i reclamant l’aixecament de la suspensió cautelar de la consulta del 9-N. Un dispositiu de la guàrdia civil ha acabat desallotjant els activistes, que han sortit al carrer mostrant pancartes amb els lemes “9-N, volem votar tant sí com no”, i “Catalans want to vote. We will overcome the Spanish prohibition”.

Mobilitzacions dels estudiants en vaga pel 9-N

L’acció ha coincidit amb el final de la manifestació favorable a la consulta convocada per la plataforma ‘Estudiants 9-N’, que ha aplegat més de mig miler de persones. Arran de la suspensió de la consulta per part del TC la plataforma, que agrupa la majoria dels sindicats estudiantils catalans, havia convocat per ahir i avui una jornada de vaga a les universitats i instituts de Catalunya.