CiU i PP impedeixen el suport del ple gironí a la ILP d’habitatge i la municipalització de l’aigua

El ple municipal sí que decideix tirar endavant la proposta de la CUP d’organitzar una audiència pública sobre la gestió de l’aigua en el primer semestre del 2015

Ahir dilluns el ple de l’Ajuntament de Girona va rebutjar la moció de la CUP (llegiu-la) per aprovar, abans del final del mandat, un pla de municipalització del servei d’aigües, que actualment està en mans de l’empresa de capital majoritàriament privat AGISSA. Els vots contraris de CiU i PP i les abstencions dels regidors escindits del PSC (excepte Glòria Plana) van impedir tirar endavant la proposta. Per contra, sí que va aprovar-se el punt de la moció que reclamava celebrar una audiència pública sobre la gestió de l’aigua a Girona en el primer semestre del 2015.

Tampoc va prosperar una altra proposta de la CUP (llegiu-la) perquè l’Ajuntament donés suport a la nova ILP catalana per fer front a l’emergència habitacional i la pobresa energètica, impulsada per la PAH, l’Observatori DESC i l’Aliança contra la Pobresa Energètica. L’alcalde Carles Puigdemont va fer ús del vot de qualitat per impedir l’aprovació de la moció. D’altra banda,  a l’inici del ple van viure’s una situació polèmica quan la policia municipal va intentar impedir l’entrada de diversos membres de la PAH que venien a seguir el debat en directe.

En la sessió també es van debatre altres qüestions com ara l’aprovació definitiva del Pla de Mobilitat Urbana i de les Ordenances Fiscals. En el primer cas la CUP va celebrar que Girona finalment es doti d’un pla de mobilitat, però va mantenir l’abstenció feta en l’aprovació inicial perquè s’han desestimat diverses al·legacions que havia formulat el grup municipal. En el cas de les ordenances fiscals la CUP també va mantenir el sentit del vot de l’aprovació inicial, en aquest cas negatiu, també pel fet que no s’hagués incorporat cap de les al·legacions proposades (llegiu-les).

En canvi, els regidors de la CUP van votar favorablement a la moció per autoinculpar-se com a autors de l’organització del 9-N, que va aprovar-se amb el suport d’una amplíssima majoria del ple. En el debat, la regidora Anna Pujolàs va reclamar “compromís i valentia dels càrrecs electes en les gestos i accions de desobediència que vindran”. El grup municipal també va votar favorablement a dues mocions reclamant la supervisió dels contractes laborals en els contractes municipals amb empreses externes i l’exigència del compliment de la llei pel que fa al finançament de les escoles bressol municipals.

En l’apartat de precs i preguntes, la CUP va traslladar al ple les queixes ciutadanes pels excessos policials i les sancions injustificades per consumir begudes alcohòliques al carrer, i va demanar explicacions al regidor de seguretat Joan Alcalà per aquest fet. El grup municipal també va reclamar millores per a la seguretat viària en diverses cruïlles de l’entorn de les obres del TAV i del barri de Taialà, i també va denunciar l’augment d’excrements canins a la via pública, entre d’altres qüestions.