CiU, PSC i PP s'uneixen per reivindicar Felip de Borbó com a Príncep de Girona

L'aliança constitucionalista al ple municipal impedeix que prosperi la moció de la CUP

CiU, PSC i PP van aliar-se un cop més per defensar la monarquia espanyola al ple municipal de Girona. Així, els tres partits van votar contra la moció de la CUP que proposava que la ciutat deixés de reconèixer Felip de Borbó com a Príncep de Girona. El text també demanava que la ciutat es desvinculés de la Fundació Príncep de Girona mentre aquest ens continuï lligat a la monarquia espanyola, i que la ciutat commemori del forma oficial la diada republicana del 14 d'abril. La CUP va lamentar la submissió i la manca de valentia de determinats grups, i dirigint-se a CiU va advertir que actituds com aquestes perjudiquen el procés cap a la independència.

En canvi, sí que va tirar endavant una altra moció de la CUP per la promoció de la música i la cultura a la ciutat. El text aprovat demana que s'habiliti un equipament cultural a la ciutat per celebrar-hi concerts de mitjà format, i reclama una aposta més valenta per la música i la cultura popular i al carrer. Un altre dels acords de la moció és que es recuperi la redacció participativa del Pla Estratègic de Cultura, que haurà de debatre's al ple abans que s'acabi el 2013. També va aprovar-se, per unanimitat, una moció defensada per l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS) pel reconeixement dels presos polítics i els drets del poble sahrauí.

Finalment es debatre una moció a favor de la prevenció de residus i la revindicació del sistema de devolució dipòsit i retorn (SDDR), que va aprovar-se amb els vots de la CUP, i una proposta del PSC i el PP sobre el nou hospital Trueta en què la CUP va abstenir-se, i que finalment no va prosperar. En la sessió també es va aprovar el projecte definitiu per a l'ampliació de l'Hipercor, que va ser qüestionat un cop més la CUP, i també l'Oferta Pública d'Ocupació per al 2013, que només preveu la contractació de cinc places de policia municipal. La CUP va abstenir-se en aquest punt com a crítica al decret espanyol que limita la contractació de personal a les administracions.

En l'apartat de precs i preguntes, la CUP va intervenir per proposar que l'equip de govern organitzi un acte el dia de Sant Jordi en defensa del català i contra els recents atacs judicials contra la llengua. La CUP també va preguntar sobre les mesures de seguretat a l'estadi de Montilivi i les previsions de cares a l'any que ve en cas que el club ascendeixi a la primera divisió, i va tornar a reivindicar que el pla de polítiques de dones passi pel ple municipal en la propera sessió. La formació també va preguntar per la poda d'arbat a Sant Narcís, sobre el pas i estacionament de vehicles a l'interior de la Devesa, l'eliminació de barreres arquitectòniques, i va demanar explicacions sobre els treballs realitzats per la brigada municipal a l'interior d'un convent al Barri Vell.