Conferència a Girona: 'La construcció de la Unitat Popular al s. XXI'

La CUP inicia un cicle d'activitats per celebrar el 10à aniversari de la seva presentació pública a Girona

Aquest 2013 fa 10 anys que la CUP es va presentar públicament a Girona, i la formació ho celebrarà amb un seguit d’activitats de tot tipus, que es duran a terme entre els mesos de febrer i juny del 2013. El primer d’aquests actes serà aquesta conferència (cartell), amb què la CUP pretén reflexionar al voltant de la construcció de la Unitat Popular al segle XXI, a partir d’experiències d’aquest tipus que s’han viscut o que hi ha en marxa en aquests moments en d’altres països o regions, com ara el País Basc o l’Amèrica Llatina

L'acte que se celebrarà demà dissabte, 9 de febrer, a partir de les 17h al centre cultural La Mercè de Girona. Els ponents convidats són Mario Zubiaga, de la Universitat del País Basc (UPV-EHU), que parlarà de poder i hegemonia de l’esquerra abertzale; Angel Calle, de la Universitat de Córdoba (UCO), que parlarà de l'experiència de les revolucions populars a l’Amèrica Llatina, i finalment Ricard Vilaregut, de la Universitat Autònoma de Barcelona (IGOP-UAB), que centrarà l'exposició en el moviment d'alliberament nacional català.

Lluc Salellas, membre de la CUP de Girona, serà l'encarregat de moderar l'acte, que culminarà amb un col·loqui entre els ponents i el públic en què també participaran diversos represents de la CUP provinents de diferents territoris. El següent acte del cicle serà un dinar popular d'aniversari i la presentació del llibre Cop de CUP, que se celebrarà el dissabte 16 de febrer a l'escola Eiximenis, i que comptarà amb la presència de l'autor del llibre i diputat de la CUP al Parlament, David Fernàndez.