Davant les noves diligències policials i judicials contra manifestants antimonàrquics


Alerta Solidària, davant les noves diligències policials i judicials que podrien comportar de nou el pr ocessament de manifestants pel fet de expressar-se públicament als carrers de les nostres ciutats, estima necessari realitzar les següents consideracions:


1. L'aposta realitzada des del Departament d'Interior per tal de frenar la solidaritat amb més repressió és un error de primera magnitud.


2. Insistir en enviar informes delatant ciutadans catalans al Tribunal d'excepció de l'Audiencia Nacional per tal que actuï contra aquests és un exemple més del segrest que pateixen les institucions catalanes, avui en dia, postrades al servei acrític dels dictats de Madrid.


3. La resposta solidària obtinguda fins al moment (més de 2.500 adhesions individuals i més de 250 col·lectives d'arreu dels Països Catalans) són un clar avís per als qui aposten per la via de la repressió.


Davant l'escalada repressiva promoguda pel Departament d'Interior, Alerta Solidària exigeix als seus màxims responsables:


1. Que aturi immediatament les investigacions, identificacions i gravacions de tota mostra popular de solidaritat amb en Jaume Roure, veí de Banyoles encausat a Madrid.


2. Que facin autocrítica i considerin les possibles conseqüències que les seves actuacions poden comportar.


3. Que trametin al jutge de l'Audiencia Nacional, Fernando Grande-Marlaska aquest comunicat expressant-los que la solidaritat catalana no ha estat mai aturada per cap mena de repressió. Ningú dubta que els privilegis de la família reial espanyola estan molt ben protegits, per les seves lleis, pels seus tribunals i per les policies que li són fidels. Però ningú dubta tampoc que la croada repressiva contra la llibertat d'expressió i d'opinió capitanejada per l'Audiencia Nacional i animada pel Departament d'Interior demostra més que mai, l'anacronisme i l'insult que suposa, per al poble català, haver de continuar mantenint els luxes d'aquesta família. Els borbons mai han demanat perdó per la crema, ara fa 300 anys de la ciutat de Xàtiva. Nosaltres no demanarem ara perdó per haver mostrat la nostra solidaritat a cara descoberta. Els actes realitzats aquest dissabte, 22 de setembre, tingueren lloc a les ciutats de: Girona, Caldes de Montbui, Molins de Rei, Reus, Ripoll, Sabadell, Tarragona, València i Vic. En preparació, entre altres, acte a Barcelona, el dia 5 d’octubre. Aquest dissabte, a Barcelona, participarem a la mobilització per la llibertat d’expressió i en contra dels tancaments de manifestacions realitzats en aquesta ciutat pels Mossos d'Esquadra.


Alerta Solidària 24 de setembre


Girona, Països Catalans