Declaren els investigats per la gestió negligent a l’empresa d’aigües de Girona

La CUP, principal demandant, considera que les declaracions posen en evidència l’existència de fets delictius durant anys a AGISSA i Girona SA i que la pròrroga del 2012 no havia d'haver-se portat a terme

Entre el dimarts 6 i el dimecres 7 d’abril els jutjat d’instrucció de Girona ha pres declaració als investigats per la gestió irregular del servei d’aigua a Girona, Salt i Sarrià de Ter. Les declaracions, que parteixen d’un cas impulsat a través d’una denúncia de la CUP de Girona, han evidenciat, una vegada més, que els responsables de l’administració de l’aigua durant prop de vint anys a la ciutat havien organitzat una estructura per treure beneficis privats per sobre dels acordats en la concessió amb un clar perjudici pels usuaris del servei d'aigua. Una constatació que s’ha vist avalada també aquests dies per la declaració del tècnic d’hisenda que han posat sobre la taula l’entramat fiscal que havien organitzat els investigats per poder obtenir aquests beneficis axií com els informes tècnincs que certifiquen que es van deixar de fer inversions obligatòries per un import de 4,6 milions i uns 5,4 milions d'euros per la manca de dotació del fons de reposició.

Per Laia Pèlach, militant de la CUP i regidora de l’Ajuntament de Girona, cada episodi posa més llum a un entramat delictiu que no podia ser avalat per les administracions municipals, aval que resulta de la passivitat en el control de la societat mixta i de la prorroga el servei al 2013. En aquest sentit, Pèlach ha posat en valor que va ser gràcies al treball iniciat l'any 2015 des de la CUP i altres entitats com Aigua es Vida que des de fa tres anys els Ajuntaments han recuperat el control absolut de la gestió de l’aigua i s’ha pogut iniciar un procés de municipalització del servei que, malauradament, “va amb retard”.

"Gràcies al treball iniciat el 2015 des de la CUP i altres entitats com Aigua és Vida s’ha pogut iniciar un procés de municipalització del servei"