És l'Aditori una eina útil pel municipi?



Guillem Terradas, membre de CUP-Girona.



El dia 13 de juliol surtia a la llum pública que la Generalitat aportarà un milió d'euros més per l'auditori de Girona. Aquesta obra s'ha encarit d'una manera desorbitada: uns sis milions d'euros aproximadament sobre el pressupost del projecte. L'Estat aportarà uns dos milions d'euros aproximadament i la resta fins a cobrir els 6 milions anirà a càrrec del consistori municipal de Girona. Cal insistir que aquest és un projecte elitista que duu un retard sobre el termini d'execució de més d'un any de demora. És evident que un pressupost en obres d'aquesta envargadura no pot esser mai exacte, però també és veritat que com a gironins volem saber en quin punt es troben actualment les obres i el perquè d'aquest desajustament pressupostari.



On es desvien tants de milions d'euros. Tenim dret a saber i a decidir que es fa amb els nostres impostos. Un Auditori destinat, a la fi, a fira de congressos, que serà utilitzat pels diferents gremis que no disposen d'un espai addient per a celebrar fires i reunions. Molts d'aquests gremis ni tant sols formen part del teixit associatiu de la ciutat, ja que vindran de fora. Però la qüestió primordial és, a banda d'aquests usos, tindrà la ciutadania de peu la possibilitat de poder accedir a aquest espai?.



Precisament l'aparició d'aquesta notícia, la de l'Auditori, contrasta amb altres notícies com que el nombre de places que l'Ajuntament crearà aquest any destinades a llar infantils no excedeix de les 120 places.Un nombre del tot insuficient per una ciutat que sobrepassa els 80.000 habitants empadronats. Cal destacar que també a la zona de Fontajau-Germans Sabat també ha sigut reivindicat durant molt de temps un institut públic i semblava no haver voluntat política per part de l'Ajuntament per a negociar la seva construcció junt amb les altres administracions que hi tenen competències. Al final sembla que el tema s'ha desencallat després que l'associació de veïns d'aquest barri hi hàgi insistit any rere any.



També des de la CUP trobem a faltar un local destinat a local d'assaig per a grups gironins, un local llargament reclamat des d'associacions i grups com l'Orella Activa. Però sembla que aquest Ajuntament té molt clares les seves prioritats en quan a les obres públiques. Un Ajuntament que s'autoanomena socialista no pot sempre afavorir les classes més estables i ha de vetllar per la comoditat de la seva gent de totes les edats i tendències socials. Des de la CUP reivindiquem que les actuacions a nivell del conjunt d'obres que afecten la nostra ciutat sigui molt més transparent. O no recordem ja el nyap del Teatre Municipal?.