Firahabitatge 2006: Tornem a obrir la porta a l' especulació


Des de la CUP fem una crida a la mobilització, per tal de pressionar a les administracions i concretament a l’ajuntament a actuar sobre el mercat de l’habitatge i a regular-lo. Per això:



Divendres 10 de Març a les 19h a l' aula magna de la Casa de cultura de Girona: "Debat sobre la situació de l' habitatge a Girona" a càrrec de:

* Sr. Joan Vicente (Professor de la UdG de Geografia)

* Sra. Núria Pascual (Membre del seminari d’ Economia Crítica TAIFA)

* Sr. Joan Pluma (Regidor d' Urbanisme de l'Ajuntament de Girona)

* Sr. Antoni Lecha (Membre de la CUP i del GDT)



Dissabte 18 de Març de 10 a 14h: Parada informativa davant del Palau Firal de Girona i a les 12h Concentració allà mateix en protesta del Firahabitatge.



Un any més, el FiraHabitatge obre les portes a l’especulació. Des de la CUP (Candidatura d’Unitat Popular de Girona), ens veiem un any més, obligats a posar sobre la taula les xifres sobre la situació de l’habitatge a la ciutat de Girona.






Aquestes són les dades: L'Ajuntament de Girona ha fet en els darrers anys la promoció de 54 habitatges de Protecció Oficial a través de l' empresa municipal Vivendes de Girona S.A. Irrisori per a una població reconeguda de més de 80.000 persones... significatiu de com està el tema de l' habitatge i com actua l' administració municipal a la ciutat.



El dret a un habitatge digne que tenen totes les persones és un dret aconseguit en el curs de la història que té la consideració de dret bàsic i irrenunciable per a la dignitat humana i des d' un punt de vista estrictament legal, la Constitució Espanyola, que es basa en un Estat Social i de Dret, conté el principi d' igualtat entre els individus con un dels drets fonamentals, com també el dret a gaudir d' un habitatge digne i adequat. No obstant això la realitat social supera la ficció legal, i es produeix un gran buit entre ambdues.



És per aquest motiu, que les reivindicacions que fem des de la CUP segueixen vives a dia d’avui, ja que la situació en que es veuen submergits els joves i no tan joves de les classes populars catalanes no ha canviat a millor. I la pregunta que ens fem és: Quines són les alternatives?? Lloguers desproporcionats, submissió a hipoteques de per vida o potser… L’ocupació Sí, l’alternativa potser seria l’ocupació de tots aquells pisos buits que hi ha a Girona, els quals segons dades de fa uns anys, eren de 3000 només al Barri vell!!