Girona: proposa l’agermanament amb quatre ciutats cardinals dels Països Catalans

A les 17:30h., a la plaça Miquel de Palol en un acte obert al costat de la pintada "grafi tti" gegant del mapa dels Països Catalans, la CUP de Girona demanarà l'agermanament per establir vincles entre tots els territoris de la nació.


Perpinyà, Fraga, Maó i Alacant. Aquestes són les quatre ciutats del país amb les quals la CUP es compromet, si entra a l’Ajuntament, a establir vincles permanents. Aquests agermanaments formen part d’un pla més ambiciós de la candidatura. La CUP, en darrera instància, pretén aportar a la ciutadania elements de coneixement i debat sobre el propi país.


Com a candidatura independentista i d’esquerres, la CUP nega les fronteres establertes per les administracions franceses i espanyoles, ja que les considera fictícies i que no responen a la realitat històrica i cultural de la nostra nació. Les fronteresestatals i autonòmiques no han de suposar cap barrera per relacionar Girona amb la Catalunya nord, el País Valencià, la Franja de Ponent o les Illes.Aquests agermanaments seran promocionats de forma periòdica amb la renovació dels diferents convenis culturals amb cada ciutat. Aquests convenis primaran l’intercanvi musical, artístic i cultural. Per tal que els agermanaments no perdin vigència i caiguin en l’oblit, la CUP proposarà una comissió de seguiment, formada per personalitats culturals de cada ciutat, que dissenyaran línies de treball conjuntes.
Actualment, de fet, Girona està agermanada amb Perpinyà però aquesta realitat és pràcticament desconeguda per tothom. La candidatura opina que no és acceptable que un govern municipal que s’ha dit catalanista hagi tingut tan poca cura a l’hora de promocionar els vincles amb Perpinyà i amb la Catalunya nord en general.
En aquesta mateixa línia, la CUP potenciarà les activitats culturals destinades a la creació del marc nacional català, tot ajudant els col·lectius de la ciutat que persegueixen aquest objectiu. Per altra banda, es proposarà al ple municipal que la ciutat aculli la celebració d'una edició del festival Cultura Viva.