Girona s'implicarà en el moviment de les ciutats en transició

S'aprova una moció de la CUP perquè el consistori gironí doni suport a iniciatives d'aquest tipus, encaminades a disminuir la dependència energètica i prevenir els efectes del canvi climàtic

El ple de l'Ajuntament de Girona va aprovar ahir per una àmplia majoria implicar-se en el moviment de les ciutats en transició ('transition towns'), que té per objectiu impulsar experiències encaminades a minorar la dependència energètica i prevenir els efectes del canvi climàtic, tal com proposava una moció de la CUP. També es van aprovar dues mocions més, sobre la creació i ús de solars socials i sobre la figura de Lluís Maria de Puig, recentment traspassat, que van aprovar-se amb els vots a favor de la CUP.

Altres punts de l'ordre del dia van ser l'inici dels tràmits per a la modificació puntual del Pla Especial l'Aurora i l'aprovació definitiva del Pla Local de Joventut. En el primer cas la CUP va votar-hi en contra i va demanar que s'apliqués la sentència del 2002 referent a aquest espai i que es tingui en compte l'Associació de Naturalistes de Girona en aquest cas. En el cas del pla de joventut la formació va optar per l'abstenció, després de lamentar algunes mancances importants del pla, com ara la poca participaciói en el disseny o els pocs recursos previstos per a polítiques juvenils.

En la sessió també es van debatre qüestions com la del passeig Canalejas i el passeig de la Devesa o la nova ordenança de plaques identificatives d'obres ordinàries i menors. Finalment, la CUP va fer preguntes sobre l'aplicació de taxes per a l'ús d'equipaments a entitats o escoles de música, la dignificació de patrimoni de la ciutat, l'aparcament del Pallol i el xalet Tarrús, així com les traves a Orella Activa per fer concerts a la Mercè, l'estat dels processos judicials contra l'alcalde impulsats des de l'espanyolisme o el canvi de nom de la plaça d'Espanya.