Guillem agulló,ni oblit ni perdó!Avui, dimecres 11 d'abril fa 14 anys de la ganivetada espanyolista que va assassinar a Guillem Agulló, militant antiracista i de Maulets del País Valencià. Des de la CUP volem recordar-lo un anys més i anunciar que el combat contra el feixisme continua viu.


Recordem que Guillem fou assassinat a Montanejos per elements de l'extrema dreta de València pel simple fet de ser un jove compromès, independentista, revolucionari i antifeixista. Sols aquestos foren els motius que portaren als seus botxins a acabar amb la seua vida. Motius que pel que sembla no foren suficients perquè la justícia espanyola condemnara als assassins dels qual sols un romangué uns 3 anys a la presó, malgrat ser condemnat a sols 14 anys per homicidi. La resta de participants en l'assassinat foren absolts...
Aquest assassinat ha demostrat una vegada més la impunitat amb la que actuen els grupuscles feixistes arreu dels Països Catalans: recordem que Pedro Cuevas el mateix personatge que va assassinar a Guillem fou detingut ara fa uns anys per pertànyer a la cúpula del Frente Anti Sistema un grup nazi desarticulat al qual acusaren de diferents agressions, foren incautats un gran nombre de propaganda nazi i als que trobaren un gran nombre d'armes blanques. 14 anys després l'assassinat d'un altre jove ( ara fa dos anys a Barcelona) també per part de l'extrema dreta ha restat impune i el seu tribunal que jutjava el cas ha demanat l'indult per l'assassí, tot i dir que estava clar que havia sigut ell la persona que havia dut a terme l'assassinat....Per això, cal que aquest pròxim dimecres estiguem totes a la Plaça de l'ajuntament de Burjassot per demostrar que som moltes les que encara no hem oblidat a Guillem ni tampoc oblidaren ni perdonarem mai a aquells botxins que acabaren amb ell i a aquells jutges, polítics, periodistes... que justificaren i intentaren que ens oblidarem del seu assassinat.Perquè sols els poble salva al poble!

GUILLEM AGULLÓ:NI OBLIT NI PERDÓ


Girona, Països Catalans