IPS i la CUP-Crida per Girona proposen un punt comú als programes electorals de Salt, Sarrià i Girona sobre la municipalització de l’aigua

Ambdues formacions proposaran a les diferents candidatures que fixin la recuperació del servei que actualment presta AGISSA com a condició imprescindible per als acords de govern del proper mandat

Independents Per Salt (IPS) i la CUP-Crida per Girona han proposat públicament a les diferents candidatures que es presenten a les eleccions municipals de Salt, Sarrià de Ter i Girona la incorporació d’un punt comú als seus programes electorals amb el compromís de municipalitzar la gestió de l’aigua durant el proper mandat. Igualment, proposen que els partits fixin la recuperació del servei que actualment presta AGISSA com a condició imprescindible per al acords de govern que es facin després de les eleccions.

El cap de llista d’IPS, Ferran Burch, ha declarat que “s’ha acabat el temps de fer negoci amb els serveis públics i els drets bàsics”, i ha defensat que “la municipalització permetrà un major control democràtic de la gestió”. Per la seva banda, segons la candidata de la CUP-Crida per Girona, Laia Pèlach, “només amb la recuperació del servei podrem acabar amb l’opacitat i les irregularitats i els privilegis dels directius i accionistes privats d’AGISSA”.

D’aquesta manera, la CUP-Crida per Girona i IPS han anunciat que la primera mesura que proposaran per al nou mandat als ajuntaments de Girona i Salt serà l’aprovació d’un pla de municipalització i un calendari d’execució per tal de fer realitat la recuperació del servei d’aigües durant els propers quatre anys. Les formacions també estan estudiant mesures per tal que el futur model de gestió garanteixi la màxima transparència i una gestió realment ètica i democràtica del servei.

La CUP publica la resta d’actes de la comissió de control sobre AGISSA

D’altra banda, la CUP ha publicat la resta d’actes de la comissió de control sobre AGISSA que s’ha celebrat en els darrers mesos a l’Ajuntament de Girona (acta 2 | acta 3 | acta 4). Setmanes abans la formació havia denunciat el retard en l’enviament de les actes i la documentació de la comissió, i havia advertit la seva disposició a arribar als tribunals si no s’aclarien les irregularitats. La CUP, que actualment està analitzant tota la documentació de què disposa per valorar si demana l’actuació de la fiscalia, ha denunciat que l’Ajuntament està vetant l’accés a documentació clau com ara les actes dels consells d’administració d’AGISSA.