La CUP crida l'Ajuntament de Girona a no deixar-se intimiadar per la denúncia de l'estat espanyol

La formació reafirma el suport a l'acord del plenari i demana fermesa al conjunt del consistori davant aquesta nova ofensiva de l'espanyolisme

La CUP s'ha posicionat avui sobre la decisió de l'Estat espanyol de perseguir judicialment l'Ajuntament de Girona per haver declarat la ciutat territori català lliure i sobirà. La formació ha reafirmat el seu suport a l'acord del plenari, que va aprovar-se a instàncies d'una proposta inicial de la mateixa CUP, i ha demanat fermesa a l'equip de govern i el conjunt del consistori davant del que ha qualificat com 'un nou atac de l'espanyolisme contra la llibertat d'expressió i els drets nacionals del poble català'.

D'altra banda, la formació ha instat l'alcalde Carles Puigdemont a seguir l'exemple de Celrà, a qui l'Estat també va denunciar fer unes setmanes per la mateixa raó. En aquest municipi del Gironès, governat per la CUP, l'equip de govern va decidir iniciar una recollida de signatures per tal d'escenificar el rebuig a la denúncia de l'Estat i ja ha anunciat que no pensa retirar l'acord de ple. En aquest sentitt, la CUP de Girona ha demanat a Puigdemont que es reuneixi amb l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, per tal de col·laborar i fer pinya en aquest afer.

Finalment, la CUP ha reivindicat el paper inequívocament protagonista dels municipis en la construcció nacional dels Països Catalans, i ha defensat la necessitat de continuar impulsant mesures d'aquest tipus, que ajudin el país a avançar cap a l'exercici del dret d'autodeterminació. Per tot això ha cridat el món local a mantenir-se ferm en la defensa de l'exercici de la democràcia plena i el reconeixement dels drets nacionals de les catalanes i les catalans, i a no deixar-se intimidar per les amenaces i les coaccions de l'Estat espanyol.