La CUP de Girona demana més coordinació amb els municipis de l’àrea metropolitana en el Pla de Mobilitat Urbana

La CUP de Girona ha registrat un plec d'al·legacions al Pla de Mobilitat Urbana de Girona, que és a exposició pública fins el 26 de setembre. Valora positivament la iniciativa d'aquest Pla, pressupostat en uns 15 milions d'euros i aprovat inicialment el passat mes de juny. Les al·legacions de la formació potencien la bicicleta, els desplaçaments a peu, la pacificació del trànsit i del transport públic. Exigeixen major coordinació amb Salt, Sarrià de Ter i d'altres municipis de l’entorn.

En aquest darrer sentit, la CUP proposa que els municipis veïns de Girona “que integren el conjunt de l’àrea metropolitana, estructurin un ens de diàleg i treball conjunt i estable per a dissenyar, planificar i aplicar les millors estratègies de mobilitat sostenible”. La CUP especifica que “aquest ens s’hauria de reunir no menys d’un cop per trimestre i la trobada hauria de ser amb caràcter itinerant”.

Els independentistes també insten a abaratir el preu del bus urbà, a pacificar els entorns de les escoles, a potenciar la convivència entre ciclistes i vianants, a fer aparcaments de bicicletes als aparcaments soterranis de concessió municipal o a instal·lar estacions de la Girocleta al sector Est i a Salt al llarg del 2015. La voluntat de la CUP és que Girona “avanci cap a un model de mobilitat que redueixi les emissions de CO2 i d'altres partícules contaminants, que rebaixi la contaminació acústica i la sinistralitat. Aquests problemes són derivats de l'actual model, basat en l'ús del vehicle privat motoritzat”, ha explicat el regidor Jordi Navarro.

La CUP crida a la ciutadania a fer aportacions al document que s'ha redactat i anima a participar de les diverses Taules de Mobilitat que s'organitzen periòdicament.