La CUP debatrà amb la ciutadania la seva posició final sobre el pressupost

La formació celebrarà una assemblea oberta el dimecres 27 a l'auditori Josep Irla de Girona per debatre la seva posició final amb ciutadania i entitats

La tramitació del pressupost municipal de l’Ajuntament de Girona per al 2013 està a punt d’arribar al final, i la CUP està acabant de debatre la seva posició al ple municipal del proper 11 de març, en què hi ha prevista l’aprovació definitiva dels comptes municipals. És per això que la formació ha organitzat una assemblea oberta per debatre el tema amb entitats i ciutadania. La sessió participativa tindrà lloc el proper dimecres, 27 de febrer, a 2/4 de 8 del vespre a l’Auditori Josep Irla. La CUP és conscient que es tracta d’una decisió complexa i transcendent per la ciutat, i és per això que vol posar totes les cartes damunt la taula i ser el màxim d’oberta i transparent a l’hora de prendre la decisió final.

D’altra banda, aquesta setmana la CUP va fer arribar a l’equip de govern un nou document amb les principals demandes i condicions de la formació de cares a l’aprovació final. Malgrat la disposició al diàleg, però, la CUP ha reconegut l’existència de diferències considerables amb l’equip de govern pel que fa al model de ciutat i la forma de gestió, que dificulten l’entesa per a una nova abstenció en l’aprovació final. El document fa èmfasi en la necessitat de prioritzar la dimensió social i ambiental del pressupost en aspectes com ara el foment de l’ocupació, els serveis socials o l’eficiència energètica, així com retallar despeses supèrflues com ara els sous dels càrrecs de confiança, els llums de Nadal o certes partides de promoció turística.

En el plenari sobre l’aprovació inicial del pressupost, celebrat el passat 11 de febrer, el grup municipal va decidir abstenir-se, després que l’equip de govern acceptés incloure algunes de les demandes de la CUP, ICV-EUiA i la Mesa d’Entitats per la Participació al document. La CUP també va justificar l’abstenció per la voluntat de facilitar la participació i diàleg amb entitats i ciutadania en el marc del procés d’al·legacions. Tot i això, en la seva intervenció el regidor Jordi Navarro ja va advertir que el text aprovat era insuficient, i que calia anar molt més enllà de cares a l’aprovació definitiva.