La CUP demana explicacions al govern gironí per la instal·lació del Vol Gastronòmic

La formació denuncia que s’han malmès els arbres del carrer Santa Clara i exigeix informació dels costos que ha suposat per l’Ajuntament la col·locació de l’estructura. Convocada una contra-inauguració al Pont de Pedra per dilluns

La CUP de Girona ha demanat a l’equip de govern gironí que doni explicacions sobre la instal·lació del Vol Gastronòmic, realitzada durant el matí d’avui divendres, 25 de juliol, i que ha comportat afectacions importants a la ciutat, especialment a l’entorn del Pont de Pedra.

D’una banda, la formació ha denunciat que s’han malmès els plàtans del carrer Santa Clara durant la col·locació de l’estructura. En aquest sentit, la CUP ha rebel·lat que existia el compromís verbal de provocar cap afectació als arbres en qüestió durant en la instal·lació de l’estructura, i ha assegurat que en cap dels informes tècnics a què ha tingut accés es preveia aquesta possibilitat.

D’altra banda, la CUP ha exigit a l’equip de govern que faci públic un informe amb els costos que està suposant per l’Ajuntament tota la tramitació del projecte i en concret el procés de col·locació de l’estructura. En aquest sentit, la CUP ha detectat la presència de treballadors municipals fent tasques de suport a la instal·lació.

La formació ha recordat que el Vol Gastronòmic és un projecte privat i que no és d’un interès públic manifest, per la qual cosa ha denunciat la utilització de recursos públics en la seva instal·lació. La CUP també ha tornat a criticar la privatització de l’espai públic que suposarà aquesta iniciativa, que com ha recordat “no és accessible per al conjunt de gironines i gironins, i té una pretensió més aviat elitista”.

Contra-inauguració popular al Pont de Pedra

La CUP ha convocat pel proper dilluns 28 de juliol, coincidint amb la inauguració del Vol Gastronòmic, una contra-inauguració popular a les 20h al Pont de Pedra, sota el lema “Per un espai públic al servei de tothom, no a la Girona parc temàtic”. La formació ha fet una crida a participar-hi, tot duent carmanyoles amb menjar de casa per compartir.