La CUP demana l'absolució del portaveu de la plataforma 'Prou Camions' de Bàscara

Andreu Molina serà jutjat demà per la seva participació en les mobilitzacions a Bàscara per aturar el pas de camions a l'N-II

Demà dimecres, 10 de juliol, el portaveu de la plataforma 'Prou Camions' de Bàscara, Andreu Molina, serà jutjat a Figueres per desobediència a l’autoritat. Segons els Mossos, el passat 25 de febrer, l'acusat va negar-se reiteradament a identificar-se mentre, juntament amb altres ciutadans de Bàscara, feia un ús reiterat dels semàfors de vianants que permeten creuar la N-II com a acció reivindicativa.
La CUP ha denunciat la intencionalitat política del procés, i ha criticat que el motiu real del judici és la participació activa de Molina en les mobilitzacions, que la plataforma 'Prou Camions' va portar a terme a Bàscara durant 80 dies fins aconseguir que els camions de quatre eixos deixessin de passar per l'N-II.
Així doncs, la CUP considera que 'les acusacions contra ell només són fruit de l’estratègia de descrèdit i criminalització que el Departament d’Interior porta a terme, de forma sistemàtica, contra els moviments socials i les persones que en formen part com ara Molina, que era una de les cares més visibles del moviment'. La CUP ha mostrat públicament el suport envers Andreu Molina i la resta de veïns i veïnes de Bàscara que s'han mobilitzat durant tot aquest temps. La formació també ha manifestat el rebuig a tots els càrrecs que se l'imputen i n'ha exigit l'absolució.