La CUP demana que l’Ajuntament de Girona s’adhereixi a l’ILP sobre emergència habitacional i pobresa energètica

La formació presenta una moció al ple municipal en què proposa que el consistori doni suport a la iniciativa i habiliti espais municipals per a la recollida de signatures

El grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de Girona ha presentat una moció (llegiu-la) demanant que el consistori gironí s’adhereixi a la nova Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de mesures urgents per fer front a l’emergència habitacional i a la pobresa energètica. La inicativa, promoguda per la PAH, l’Observatori DESC i Aliança contra la Pobresa Energètica (APE), va ser admesa a tràmit per la Mesa del Parlament de Catalunya el passat 13 d’octubre, i ara és el torn de la recollida de signatures.

Per això la moció de la CUP, que es debatrà en la sessió plenària prevista per dilluns, proposa a l’Ajuntament “habilitar els espais municipals i oferir els mitjans materials necessaris per a facilitar la recollida de firmes. La CUP considera “lògic” que l’Ajuntament de Girona doni suport a aquesta iniciativa, tenint en compte que el consistori ha aprovat quatre mocions en aquest mandat en què ha manifestat el seu compromís amb la lluita pel dret a l’habitatge i contra la pobresa energètica.

En el text de la moció s’explica que la ILP planteja canvis legals urgents a Catalunya amb l’objectiu possibilitar respostes satisfactòries als milers de famílies que a Catalunya no poden fer front al pagament de la hipoteca o el lloguer, dels rebuts de l'aigua, la llum o el gas. Igualment, pretén acabar amb el malbaratament de recursos que significa l'acumulació de pisos buits per part d'entitats financeres i agències associades, fons d'inversió i societats de gestió d'actius.