La CUP demana que Nadal es desvinculi del pacte gironí pel dret a decidir mentre estigui imputat

La formació considera que “el procés independentista ha servir per construir un país que garanteixi l’ètica i la bona praxi en la gestió pública' i per això demana ser 'especialment exigents i escrupolosos amb aquest tema”

La CUP ha demanat que Joaquim Nadal es desvinculi de la Taula Ciutadana pel Dret a Decidir de Girona mentre estigui imputat per un presumpte delicte d'estafa. L’exalcalde és president d’aquest organisme, i n’exerceix de portaveu.  La imputació de Nadal té a veure amb una operació urbanística que va derivar en una permuta de terrenys el 2006 a Santa Cristina d'Aro, quan era conseller d’Obres Públiques del tripartit.

Tot i reconèixer la presumpció d’innocència de Nadal, la CUP considera que s’ha preservar el pacte gironí pel dret a decidir de qualsevol persona o institució que sigui investigada per possibles pràctiques irregulars. Segons la formació, “el procés independentista ha servir per construir un país que garanteixi l’ètica i la bona praxi en la gestió pública, i per això ens tocar ser especialment exigents i escrupolosos amb aquest tema”.

En el moment de crear-se la Taula, la CUP ja va demanar públicament als partits que se’n mantinguessin en un segon pla, i va qüestionar el nomenament de Joaquim Nadal com a president del pacte gironí pel dret a decidir, una decisió presa unilateralment de l'actual alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont.