La CUP demanarà explicacions sobre el dinar de Fonteta

El diputat Quim Arrufat retreu al Govern Mas connivència amb el gran empresariat

'Ja sabem que la política en majúscules per alguns no es fa en els parlaments, sinó que es fa en trobades entre empresaris i poders públics”. D’aquesta manera, el diputat Arrufat ha recriminat als membres del Govern de la Generalitat el fet d’haver assistit a la trobada de Fonteta. Per la CUP, aquest és un esdeveniment que demostra el sistema “de portes giratòries entre els poder públics i les grans empreses”.

La CUP retreu als integrants del Govern de la Generalitat que es reuneixin de forma semiclandestina “en mansions privades i amb empresaris per abordar afers d'interès públic”. Per aquesta raó, en el proper Ple del Parlament els cupaires demanaran al President Mas “quin va ser el motiu de la trobada, quins acords s'hi van prendre i qui hi va participar”.

En aquest sentit, l’esquerra independentista es pregunta en qualitat de què Artur Mas va ser a la trobada. Quim Arrufat ha indicat que a hores d’ara es desconeix si hi va ser com a President de la Generalitat “quan en canvi és incapaç de participar en d'altres espais socials on també es plantegen problemàtiques públiques”. En cas que Mas hi participés com president del seu partit o a títol personal, Arrufat qüestiona el desplegament policial.

Així, la CUP ha explicat que es demanarà a Interior quin ha estat el cost “de l'exagerat desplegament policial que protegia una trobada privada”. Aquest desplegament va intimidar als militants de la CUP de la Bisbal que estaven concentrats a les portes de la mansió.