La CUP desplega una pancarta amb el lema No a la Mat i reclama un impuls de les energies netes.La CUP de Girona va protagonitzar el dissabte 3 de març una nova acció per rebutjar el projecte de línia de 400.000 volts i reclamar un nou model energètic basat en la producció descentralitzada d'energies netes. L'acció va consistir en desplegar una pancarta de 20 metres a l'edifici del Molí, situat al carrer Santa Clara de Girona, punt emblemàtic i històric de generació hidroelèctrica i, per tant, sostenible.


Paral·lelament la CUP ha entrat al registre municipal una proposta de moció adreçada als Grups Municipals del consistori on es demana un canvi de paradigma del model energètic i un impuls de les energies renovables al municipi. La CUP destaca la necessitat que Girona sigui capdavantera en la producció d'energies netes i sostenibles i proposa una revisió del model energètic per avançar cap a un model basat en l'estalvi, l'eficiència energètica, la contenció de la demanda i l'apropament de les centrals de generació als consumidors.

 

Un dels objectius d'aquest canvi de paradigma és evitar la centralització de la producció energètica i així poder prescindir de les grans línies de transport com la MAT que, entre d'altres desavantatges, comporten grans pèrdues d'energia i un fort impacte ambiental.La CUP reclama que Girona sigui un referent en l'aplicació de les energies netes i que de passada sigui un exemple per a la resta de municipis de la comarca.