La CUP dóna suport a les treballadores del Puig d'en Roca en vaga indefinida

La formació exigeix el pagament immediat de les mensualitats que es deuen a les vaguistes, i demana a l'Ajuntament de Girona que intercedeixi per solucionar el conflicte

Diversos representants de la CUP de Girona han visitat, aquest matí, les treballadores de l’empresa Ambilim, que estan en vaga des del passat dilluns 10 de juny. El motiu de la protesta és l’impagament de les nòmines per part de l’empresa, encarregada de la neteja del centre de gent gran del Puig d’en Roca, depenent de la Generalitat.

La CUP  ha mostrat el suport a les vaguistes, i ha reclamat a l’empresa Ambilim i la Generalitat de Catalunya que busquin una solució immediata per posar fi a l’actual situació d’impagament. La formació també ha fet una crida a solidaritzar-se amb les treballadores, que han engegat una campanya de recollida d’aliments per poder fer front a la vaga.

El portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Girona ha criticat que siguin les treballadores les perjudicades d’un conflicte entre l’empresa i la Generalitat, i s’ha mostrat contundent a l’hora de reclamar “el pagament immediat de les mensualitats que es deuen a les vaguistes”. El portaveu ha recordat que el sector de la neteja és un dels més precaritzats i ha advertit que aquest conflicte “està provocant situacions dramàtiques en les famílies de les treballadores”.

Demanen la implicació de l’Ajuntament

La formació ha demanat a l’Ajuntament de Girona que s’impliqui en el cas per tal d’assegurar que les treballadores cobrin la quantitat que se’ls deu de manera urgent. “Es tracta de treballadores d’un servei públic ubicat a la ciutat, i l’Ajuntament ha de fer tot el que estigui a les seves mans perquè el conflicte se solucioni”, ha declarat Navarro. La CUP també ha anunciat que portarà el cas al Parlament.