La CUP lamenta la manca de recursos i de voluntat política en el pressupost per barris de Girona

La formació adverteix que no n’hi ha prou habilitant mecanismes formals de participació, sinó que assegurar que realitzi un treball profund, sincer i permanent amb el teixit associatiu i la ciutadania

La CUP de Girona s’ha posicionat sobre el procés de pressupost per barris que culmina avui a la ciutat. La formació, que des de fa anys defensa l’aplicació de mecanismes de transparència i participació en l’elaboració dels comptes municipals, ha qüestionat el procés dut a terme per l’equip de govern, del qual ha lamentat que hagi resultat “d’alguna manera dirigit, precipitat i superficial”. Així, tot i reconèixer que s’han habilitat mecanismes formals de participació com ara les assemblees de barri o les consultes ciutadanes, des de la CUP consideren que “no s’ha fet un treball prou profund i sincer com perquè es pugui parlar d’un pressupost realment participatiu”.

El principal problema del procés, segons el portaveu de la formació Jordi Navarro, rau en la “manca de voluntat política”, i ha declarat que “mentre l’equip de govern no entengui què implica cedir el protagonisme a la ciutadania, sense ingerències i destinant-hi tots els recursos i mitjans necessaris, aquest tipus de processos no podran ser reeixits del tot”. Segons la formació, ha estat precisament la manca de recursos i d’un treball de fons el que explica la poca participació que ha registrat el procés en algunes assemblees ciutadanes i, previsiblement, en moltes de les consultes d’avui.

En aquest sentit, el portaveu ha advertit que si no hi ha canvis de cares a les properes edicions, es corre el risc de “vendre fum i fer processos per a uns pocs i de cares a la galeria, que acabin frustrant ciutadania i teixit associatiu”. Tot i les crítiques, la CUP ha celebrat que s’estiguin fent passos “per deixar enrere les velles formes tancades i opaques que havíem conegut fins ara” i ha felicitat totes les persones i associacions que han participat d’una manera o altra en el procés. La formació, finalment, s’ha mostrat disposada a treballar “per tal d’aconseguir que de cares al 2014 es pugui celebrar un autèntic pressupost participatiu a Girona”.