La CUP participarà en el contenciós contra la MAT

La formació també dóna suport als activistes que avui han exercit resistència pacífica a Fellines

La CUP de la Territorial Nord Oriental, conjuntament amb les entitats IAEDEN i ALARMAT ha interposat davant del Tribunal Suprem espanyol un recurs contenciós administratiu contra l'acord del Consell de Ministres del darrer 2 d'agost, pel qual es declarava d'utilitat pública i s'assignava a Red Eléctrica el projecte d'execució de la línia aèria de transport d'energia elèctrica de la MAT.

La CUP, d'altra banda, dóna suport als activistes que aquest matí han intentat aturar les obres de la MAT a Fellines. La formació ha expressat el 'més profund rebuig a la forma de procedir del cos dels ARRO dels Mossos d'Esquadra', que han actuat amb contundència contra els manifestants. La CUP ha exigit que el Departamemt d'Interior doni explicacions sobre el fet que agents del cos hagin entrat a Can Planelles, una casa particular, sense ordre judicial.

La CUP considera que la MAT és una infraestructura que 'no permetrà plantejar un model energètic renovable, que ens fa dependents de l’exterior i respon només als interessos privats”. Per aquestes raons, valoren “que és especialment important que la ciutadania continuïi mobilitzant-se”.