La CUP qüestiona els criteris d'adjudicació de les zones blaves a Girona

La formació considera que seria una 'mala notícia' que la gestió del servei passés a mans d'una gran empresa sense arrelament al territori ni compromís social

Aquest matí representants del grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Girona, entre els quals hi havia el regidor Carles Bonaventura (RCat), han visitat l’entitat MIFAS per conèixer de primera mà la polèmica amb l'adjudicació de la gestió de les zones blaves a la ciutat. Segons la informació de què disposa l'entitat, l'Ajuntament hauria optat per una gran empresa de fora, la qual cosa suposaria que MIFAS deixés de fer-se càrrec de la gestió de les zones blaves a Girona, després de prop de 10 anys d'encarregar-se'n.

La CUP defensa la necessitat de prioritzar criteris ètics, socials i ambientals en l'adjudicació d'aquest tipus de concursos, i per això considera que 'seria una mala notícia per la ciutat que la gestió del servei passés a mans una empresa convencional sense cap tipus d'arrelament al territori'. La formació ha recordat que fa pocs mesos el ple municipal va aprovar una moció de la CUP per garantir la contractació responsable des del punt de vista social i ambiental a la ciutat, per la qual cosa consideraria 'totalment incoherent' que ara s'actués sense tenir en compte aquests criteris.

En aquest sentit, la formació ha reclamat a l'equip de govern que doni explicacions i ha demanat diàleg per tal d'acordar una solució. El passat mes d'abril la CUP ja es va abstenir al ple municipal quan va aprovar-se el plec de clàusules del concurs. Així, tot i defensar l'aposta per municipalitzar del servei, el grup municipal va destacar la necessitat que la l'adjudicació del concurs recaigués en una empresa arrelada al territori i compromesa socialment, i va posar en dubte alguns punts del plec de clàusules.

Finalment, la CUP ha aprofitat per reivindicar la tasa de totes les entitats del tercer sector de la ciutat, que com MIFAS juguen un paper importantíssim pel que fa a la inserció social i la inclusió. Segons la formació, en un moment com l'actual 'és més necessari que mai que les associacions d'aquest sector tinguin suport per part de les administracions i els recursos necessaris per desenvolupar la seva activitat en condicions'.