La CUP qüestiona la política cultural de Carles Puigdemont

La formació realitza una acció informativa a l'entrada del Teatre Municipal en motiu de l'entrega dels premis Enderrock

La CUP de Girona va realitzar ahir al vespre una acció informativa a l'entrada del Teatre Municipal, en motiu de l'acte d'entrega dels Premis Enderrock. L'acció va consistir en la repartida de flyers i adhesius en què es qüestionava la política cultural de l'equip de govern municipal i es reclamaven més espais i recursos per la música en directe, la cultura popular i els creadors locals. Amb aquesta acció la CUP critica que, tot i l'existència de dèficits i mancances històriques a Girona en camps com la música i la cultura popular, Puigdemont vulgui projectar Girona 'com una ciutat exemplar i pionera en matèria cultural.

Així, en el manifest que va elaborar la CUP en motiu d'aquest acte (enllaç), la formació critica que Girona no tingui regidor de Cultura, i que la responsabilitat de la política cultural sigui en mans del gerent de l'Ajuntament. En el text també es critica la manca d'infraestructures com ara una sala de concerts de mitjà format, que tant la CUP com múltiples col·lectius de la ciutat fa anys que reclamen. En aquest sentit, la CUP va editar centenars d'adhesius amb el lema 'Volem sala de concerts a Girona!', que van ser repartits a l'entrada al públic que va assistir a l'acte.

La CUP va voler aprofitar la concentració de múltiples representants del món cultural i musical en aquest acte per expressar les demandes i reivindicacions, sense que això suposés cap tipus de crítica a Enderrock, a qui la formació va felicitar per la seva tasca intensa en favor de la música popular i en català.